greenish - онтологија

зеленикав повеќе

зеленикавиот
Вид збор: Придавка
Што има боја што наликува на зелена, што има боја што е најблиску до зелената.

зеленичок повеќе

зеленичкиот
Вид збор: Придавка
зеленикав

зеленка повеќе

Вид збор: Придавка
(само ж. и ср. род) зелена
Употреба: Деминутив

зеленкав повеќе

Види и: зеленикав (прид.)
зеленкавиот
Вид збор: Придавка
зеленикав

зеленушкав повеќе

зеленушкавиот
Вид збор: Придавка
зеленикав