greenhouse whitefly - онтологија

белокрилка повеќе

мн. белокрилки
Вид збор: Именка, женски род
Штетник кај растенијата кој има жолто тело со два пара свилеста, бели крилца, покриени со бел восочен налеп.
Латински: Trialeurodes vaporariorum
Употреба: Зоологија