goggle - онтологија

завргали повеќе

(се) завргалат
Вид збор: Глагол, свршен
Почне да се вргали, да се џари.

извргали повеќе

(се) извргалат
Вид збор: Глагол, свршен
Многу нападно гледа во нешто, во некого.