glow-worm - онтологија

свитка повеќе

Види и: свиток (м.)
мн. свитки
Вид збор: Именка, женски род
Инсект што свети на темно.
Употреба: Зоологија

свиток повеќе

Види и: свитка (ж.)
мн. свитоци
Вид збор: Именка, машки род
(мн. свитци) Инсект што свети на темно.
Латински: Lampyris noctiluca
Употреба: Зоологија

цвитка повеќе

мн. цвитки
Вид збор: Именка, женски род
Инсект што свети на темно.
Латински: Lampyris noctiluca
Употреба: Зоологија