get up early - онтологија

обрани повеќе

обранат
Вид збор: Глагол, свршен
подрани
Употреба: Народна поезија

подрани повеќе

подранат
Вид збор: Глагол, свршен
Стане порано од вообичаеното време.
Албански: zgjohet më herët

рани повеќе

ранат
Вид збор: Глагол, несвршен
Станува рано изутрина.
Албански: zgjohem herët