get confused - онтологија

брка повеќе

бркаат
Вид збор: Глагол, несвршен
(се брка) се буни, се збунува
Албански: hutoj

загуби повеќе

загубат
Вид збор: Глагол, свршен
(се загуби) Западне во состојба на збрканост, на полусвест.
Албански: u hutua

исплетка повеќе

Види и: плетка (несв.)
исплеткаат
Вид збор: Глагол, свршен
(се исплетка) се збуни
Албански: hutohem

смота повеќе

смотаат
Вид збор: Глагол, свршен
(се смота) се збрка, се збуни
Албански: hutoj

шашардиса повеќе

шашардисаат
Вид збор: Глагол, свршен
(се шашардиса) Се збунува, се изненадува (и од страв).
Албански: çapërdisem, hutohem
Употреба: Разговорно

шаштиса повеќе

(се) шаштисат
Вид збор: Глагол, свршен
(се) шашардиса
Турски: şaşmak
Употреба: Разговорно

шаштисува повеќе

Види и: шаштиса (св.)
(се) шаштисуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
(се) шашардисува