get appetite - онтологија

сојаде повеќе

Вид збор: Глагол, свршен
(само во 3 л. едн.) ми се пријаде
Примери:
Му се сојаде на детето.

сојадува повеќе

Вид збор: Глагол, несвршен
ми се пријадува