germinate - онтологија

клови повеќе

кловат
Вид збор: Глагол, несвршен
Пушта ртулци, рти.
Употреба: Ботаника

рти повеќе

ртат
Вид збор: Глагол, несвршен
За семе - пушта 'ртулци.
Албански: mbin
Употреба: Ботаника
За живот, свест, чувство - се пројавува во мал степен.
Албански: lind. mbin
Употреба: Преносно значење
Стави во вода или во земја за да пушти 'ртулци.
Употреба: Земјоделство

цволи повеќе

цволат
Вид збор: Глагол, несвршен
никнува, 'рти