genealogy - онтологија

генеалогија повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Историја на едно семејство.

родопис повеќе

Види и: родословие (ср.)
мн. родописи
Вид збор: Именка, машки род
генеалогија

родословие повеќе

мн. родословија
Вид збор: Именка, среден род
Историја на родот.