galvanize - онтологија

галванизира повеќе

галванизираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Покрива со слој на метал со помош на галвански електрицитет.
Албански: galvanizoj
Употреба: Физика

поцинкува повеќе

поцинкуваат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Обложи со тенок слој цинк.
Употреба: Технологија