furrier - онтологија

кожувар повеќе

мн. кожувари
Вид збор: Именка, машки род
Лице што изработува или што продава кожуви.

крзнар повеќе

мн. крзнари
Вид збор: Именка, машки род
Лице што се занимава со обработка и продажба на крзно и на предмети од крзно; мајстор за крзно.

ќурчи повеќе

мн. ќурчии
Вид збор: Именка, машки род
крзнар
Турски: kürkçü

ќурчија повеќе

мн. ќурчии
Вид збор: Именка, машки род
крзнар, кожувар