funny - онтологија

засмејувачки повеќе

Види и: засмее (св.)
засмејувачкиот
Вид збор: Придавка
Што засмејува, што е несериозен.

комичен повеќе

комичниот
Вид збор: Придавка
Што содржи комика.

смешен повеќе

смешни
Вид збор: Придавка
Кој предизвикува смеа, забавен.

смешно повеќе

Вид збор: Прилог
смешен
Примери:
И смешно и жално.

шенлив повеќе

шенлива
Вид збор: Придавка
весел
Употреба: Разговорно