fruitful - онтологија

давлив повеќе

давливиот
Вид збор: Придавка
Плоден, за овошје.
Употреба: Дијалектен збор

плоден повеќе

плодни
Вид збор: Придавка
Што дава добри резултати.
Албански: i frytshëm
Употреба: Преносно значење

плодоносен повеќе

плодоносна
Вид збор: Придавка
плоден
Примери:
Плодоносна дејност.

плодотворен повеќе

плодотворна
Вид збор: Придавка
Што го спомага развитокот на нешто; што овозможува добри резултати.
Примери:
Плодотворна дејност

плодотворно повеќе

Вид збор: Прилог
Што овозможува добри резултати.

роден повеќе

родени
Вид збор: Придавка
Кој дава плод, род.
Албански: pjellor

стурен повеќе

стурениот
Вид збор: Придавка
Богат со плодови, богат род.