frugal - онтологија

шкрт повеќе

шкртиот
Вид збор: Придавка
Што е премногу штедлив во трошење средства.
Употреба: Разговорно

штедлив повеќе

штедливи
Вид збор: Придавка
Што штеди, економично троши.