from above - онтологија

одгоре повеќе

Вид збор: Прилог
од горе

одозгора повеќе

Вид збор: Прилог
Од горната страна, на површината на нешто.
Албански: nga sipër
Од место што е издигнато, од повисоко место во одноc на нешто друго или на околината.
Албански: nga lartë, prej së larti
Од повисоката власт, од партискиот врв и сл.
Албански: nga lart
Употреба: Преносно значење