frightening - онтологија

заплашителен повеќе

заплашителниот
Вид збор: Придавка
заплашувачки

заплашувачки повеќе

заплашувачкиот
Вид збор: Придавка
Што изразува или содржи закана, опасност и сл.

застрашителен повеќе

Види и: застрашувачки (прид.)
застрашителниот
Вид збор: Придавка
застрашувачки

застрашувачки повеќе

застрашувачкиот
Вид збор: Придавка
Што застрашува, што предизвикува страв.
Што содржи, што крие закана.