foster-child - онтологија

раненик повеќе

Види и: храненик (м.)
мн. раненици
Вид збор: Именка, машки род
Во народниот јазик: храненик.
Употреба: Дијалектен збор

ранениче повеќе

мн. раненичиња
Вид збор: Именка, среден род
раненик
Употреба: Деминутив

храненик повеќе

мн. храненици
Вид збор: Именка, машки род
хранениче, посвоено дете

хранениче повеќе

мн. храненичиња
Вид збор: Именка, среден род
Туѓо дете одгледано како свое.

чуваник повеќе

мн. чуваници
Вид збор: Именка, машки род
храненик
Употреба: Правда