fossil - онтологија

петрефакт повеќе

мн. петрефакти
Вид збор: Именка, машки род
Скаменета останка или форма.
Употреба: Геологија

фосил повеќе

мн. фосили
Вид збор: Именка, машки род
Скаменето растение или животно од некогашни геолошки периоди.
Употреба: Геологија