forum - онтологија

форум повеќе

мн. форуми
Вид збор: Именка, машки род
Плоштад во Стариот Рим каде што се одвивал јавниот живот на градот.
Албански: forum
Употреба: Историја
Тело надлежно за решавање на извесни прашања.
Албански: forum
Центар, средиште на нешто.
Албански: forum
Употреба: Преносно значење
Во правото - надлежност на судот во кривичната постапка.
Албански: forum
Употреба: Правда