formulation - онтологија

редакција повеќе

мн. редакции
Вид збор: Именка, женски род
Оваа или онаа формулировка на писмено излагање.
Албански: formulim

рецептура повеќе

мн. рецептури
Вид збор: Именка, женски род
Упатство за пропишување, подготвување и издавање лекови во аптека.
Употреба: Медицина

формулација повеќе

мн. формулации
Вид збор: Именка, женски род
Јасно, концизно и определено изразена мисла.
Употреба: Литература

формулирање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
формулира

формулировка повеќе

Вид збор: Именка, женски род
формулација