formulate - онтологија

доформулира повеќе

доформулираат
Вид збор: Глагол, свршен
Формулира во подобра мера, до крај.

формулира повеќе

формулираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Точно, прецизно изрази, изразува мисли, предлози, решенија и сл.