formal - онтологија

формален повеќе

формални
Вид збор: Придавка
Кој се однесува на формата, на надворешниот вид.
Официјален, установен со закон, договор и сл.
Употреба: Правда
Што ѝ придава значење само на формата, што тргнува од формата, од изгледот.

формално повеќе

Вид збор: Прилог
формален