footprint - онтологија

стапалка повеќе

мн. стапалки
Вид збор: Именка, женски род
Трага од стапнување со нога.
Албански: gjurmë

стапка повеќе

мн. стапки
Вид збор: Именка, женски род
трага (од чекори)
Албански: gjurmë

цапалка повеќе

мн. цапалки
Вид збор: Именка, женски род
трага од цапнување
Примери:
Гази по цапалките.