font - онтологија

крстилница повеќе

мн. крстилници
Вид збор: Именка, женски род
Сад со светена вода во која се врши крштавање.
Албански: enë me ujë për kryqëzim
Употреба: Црковен термин
Место каде што се врши обредот крштавање.
Албански: vendi ku bëhet kryqëzimi
Употреба: Црковен термин

кршталник повеќе

мн. кршталници
Вид збор: Именка, машки род
Сад во кој се обавува крштевање.
Употреба: Религија

купел повеќе

мн. купли
Вид збор: Именка, машки род
Сад за крштавање.
Употреба: Црковен термин

фонт повеќе

мн. фонтови
Вид збор: Именка, машки род
Букви за печатење со одреден изглед.
Употреба: Информатика

шрифт повеќе

мн. шрифтови
Вид збор: Именка, машки род
Вид, стил на печатните букви на една азбука.
Германски: Schrift