flatfooted - онтологија

дустабан повеќе

Вид збор: Придавка
Што има рамни стапала.
Турски: düztaban Албански: shputërafshti
Употреба: Анатомија

дустабанлија повеќе

мн. дустабанлии
Вид збор: Придавка
(немен. по род) Што има рамни стапала.
Турски: düztaban Албански: shputërafshti
Употреба: Анатомија , Неменлив збор , Разговорно