fire fighting - онтологија

пожарен повеќе

пожарниот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на пожар, што служи за гаснење пожари.
Примери:
пожарни скалила, пожарен апарат

противпожарен повеќе

противпожарниот
Вид збор: Придавка
Што е наменет за борба против пожар, против огнена стихија.