finished - онтологија

битисан повеќе

битисаниот
Вид збор: Придавка
пропаднат
Турски: bitkin

готов повеќе

готови
Вид збор: Придавка
Што е завршен, направен, изработен.
Албански: гати
Што е на пропаѓање, на умирање, на крај на животот.
Албански: gati
Употреба: Разговорно

ислужен повеќе

ислужениот
Вид збор: Придавка
Што завршил со службата.

печен повеќе

печени
Вид збор: Придавка
готов
Албански: gati
Употреба: Преносно значење

свршен повеќе

свршени
Вид збор: Придавка
Кој е доведен до крај.