federalism - онтологија

федерализам повеќе

федерализмот
Вид збор: Именка, машки род
Систем на државно устројство врз федеративни принципи.
Албански: federalizëm
Употреба: Административен термин
Политички правец што се стреми кон воведување на таков систем.
Албански: federalizëm
Употреба: Политика