fatt - онтологија

полн повеќе

полни
Вид збор: Придавка
Дебел во некоја мера, со прекумерна тежина.

шишман повеќе

Вид збор: Придавка
шишкав, дебел, полн
Турски: şişman Албански: i majmë, i trashë
Употреба: Народна поезија , Неменлив збор