fascistic - онтологија

фашиски повеќе

Види и: фашистички (прид.)
фашиски
Вид збор: Придавка
фашистички
Употреба: Политика

фашисоиден повеќе

фашисоидни
Вид збор: Придавка
Што личи на фашизам.
Употреба: Политика
Примери:
фашисоидни постапки

фашистички повеќе

фашистичка
Вид збор: Придавка
Што се однесува на фашист, фашизам.
Употреба: Политика