farmland - онтологија

нива повеќе

мн. ниви
Вид збор: Именка, женски род
Определена земјишна површина што се обработува со орање, сеење, садење; ораница.
Употреба: Земјоделство

оран повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Изорана земја.

ораница повеќе

мн. ораници
Вид збор: Именка, женски род
Земја што се ора, што се обработува, изорана нива.
Албански: arë e lëvruar
Употреба: Земјоделство

орница повеќе

мн. орници
Вид збор: Именка, женски род
Ораница, обработлива и обработувана земја.
Албански: tokë bujqësore
Употреба: Земјоделство