farming - онтологија

земјоделие повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
земјоделство
Албански: bujqësi
Употреба: Земјоделство

земјоделство повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
Обработување на земјата со цел да се произведе храна и други земјоделски култури.
Албански: bujqësi

полјоделство повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
Обработување земја, главно одгледување житни култури.
Албански: bujqësi
Употреба: Земјоделство
Наука што се занимава со проучување на начините на обработка на земјата, главно на обработливи површини, на полиња.
Албански: bujqësi

чифчилак повеќе

Види и: чифчиство (ср.)
чифчилакот
Вид збор: Именка, машки род
чифчиство
Турски: çiftçilik Албански: bujqësi
Употреба: Земјоделство , Историја

чифчиство повеќе

(едн.) чифчиството
Вид збор: Именка, среден род
Работа, положба на чифчија.
Албански: çifçi
Употреба: Економија , Историја