fan - онтологија

вентилатор повеќе

мн. вентилатори
Вид збор: Именка, машки род
Направа за проветрување затворени простории.
Употреба: Технологија

ветрило повеќе

мн. ветрила
Вид збор: Именка, среден род
ладало
Албански: flladitëse, freskuese

ладало повеќе

мн. ладала
Вид збор: Именка, среден род
Предмет на расклопување што служи за ладење.

лепеза повеќе

мн. лепези
Вид збор: Именка, женски род
Предмет на расклопување што служи за ладење.
Албански: freskore, flladitëse

навивач повеќе

мн. навивачи
Вид збор: Именка, машки род
Тој што навива на спортски натпревар.

павкало повеќе

мн. павкала
Вид збор: Именка, среден род
ладало, лепеза, мафтало
Албански: flladitëse

павтало повеќе

Вид збор: Именка, среден род
лепеза, ладало, мафтало

почитувач повеќе

мн. почитувачи
Вид збор: Именка, машки род
Тој што има почит кон некого или нешто.

фан повеќе

мн. фанови
Вид збор: Именка, машки род
обожавател, љубител