fallow land - онтологија

лингур повеќе

мн. лингури
Вид збор: Именка, машки род
Слаба обработлива земја.
Албански: tokë ugar
Употреба: Екологија

маторник повеќе

мн. маторници
Вид збор: Именка, машки род
Неоран дел од нива.
Албански: pjesë e palëvruar e arës
Употреба: Земјоделство

ораница повеќе

мн. ораници
Вид збор: Именка, женски род
Земја што се обработува со орање, оставена подолго време неизорана.
Албански: arë për të lëvruar
Употреба: Земјоделство

прелог повеќе

мн. прелози
Вид збор: Именка, машки род
угар
Албански: ugar
Употреба: Земјоделство

угар повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Нива изорана и оставена несеана за да прележи така една година.
Албански: ugar
Употреба: Земјоделство