extract - онтологија

вади повеќе

вадат
Вид збор: Глагол, несвршен
Изделува составен дел од некоја супстанца, целина.
Албански: ndan

екстрахира повеќе

екстрахираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Извлече, извлекува, исцеди, исцедува екстрат од нешто.

извади повеќе

извадат
Вид збор: Глагол, свршен
Извлече како состојка, екстракт, издвои.
Албански: ekstraktoj

извлече повеќе

извлечат
Вид збор: Глагол, свршен
Постигне, стекне корист, заработка.
Албански: nxjerrë

изнавади повеќе

изнавадат
Вид збор: Глагол, свршен
Извади многу, во голема количина.
Албански: nxjerr