extra - онтологија

вон повеќе

Вид збор: Префикс
Прв дел од сложенки со значење дека е нешто надвор од тоа што е означено со вториот дел.

екстра повеќе

Вид збор: Придавка
Што е со највисок квалитет.
Употреба: Неменлив збор

згорниште повеќе

мн. згорништа
Вид збор: Именка, среден род
Додаток при продажба или трампа.
Албански: shtesë gjatë shitjes
Употреба: Економија

одбашка повеќе

Вид збор: Прилог
башка
Турски: başka
Употреба: Разговорно

статист повеќе

мн. статисти
Вид збор: Именка, машки род
Лице што исполнува незначителни улоги на сцена.
Албански: statist
Употреба: Сцена