evaluate - онтологија

вреднува повеќе

вреднуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
Оценува, определува вредност.
Употреба: Економија

евалуира повеќе

евалуираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Стручно оценува, дава стручна оценка.

прикаже повеќе

прикажат
Вид збор: Глагол, свршен
Даде оцена, објави приказ, рецензира нешто (книга, списание, уметничко дело).
Албански: paraqes