eurocentrism - онтологија

европоцентризам повеќе

(едн.) европоцентризмот
Вид збор: Именка, машки род
Свртување кон европската традиција, издигнување и третирање на европската над другите култури.
Употреба: Општество

евроцентризам повеќе

(едн.) евроцентризмот
Вид збор: Именка, машки род
Поглед кон светот од европска перспектива.