escape - онтологија

бегство повеќе

мн. бегства
Вид збор: Именка, среден род
Нагло напуштање на некое место, бегање обично за да се избегне некоја опасност или непријатност.

побегнување повеќе

Вид збор: Именка, среден род
бегање