equipped - онтологија

вооружен повеќе

вооружени
Вид збор: Придавка
Што има, што располага со нешто.

наместен повеќе

наместениот
Вид збор: Придавка
Уреден, снабден со потребното.

опремен повеќе

опремени
Вид збор: Придавка
Што е снабден, обезбеден со потребната опрема.