equip - онтологија

екипира повеќе

екипираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Состави, пополни екипа.
Албански: pajisje
Снабди, подготви екипа, тим, група со потребното (за пат, за работа).
Албански: pajisje
(се екипира) Се снабди со потребното.
Албански: pajis

опреми повеќе

опремат
Вид збор: Глагол, свршен
Снабди, обезбеди потребна опрема за некого или за нешто.

оружа повеќе

оружаат
Вид збор: Глагол, свршен
Подготви, дотера, убеди (за прошетка, за пат).
Албански: pregatitë, rregulloj
Употреба: Архаизам