entirely - онтологија

безрезервно повеќе

Вид збор: Прилог
Без секаква резервираност.

сецело повеќе

Вид збор: Прилог
Во целост, целосно.
Употреба: Книжевен збор
Примери:
Бил оставен сецело сам.

сосем повеќе

Вид збор: Прилог
До крајна степен, наполно.

сосема повеќе

Вид збор: Прилог
сосем

целоком повеќе

Вид збор: Прилог
целосно, исцело
Употреба: Дијалектен збор

целокупно повеќе

Вид збор: Прилог
севкупно

целосно повеќе

Вид збор: Прилог
потполно, наполно, во целост
Албански: tërësisht
Примери:
Извештајот беше разгледан целосно.