entanglement - онтологија

заврска повеќе

мн. заврски
Вид збор: Именка, женски род
заплет
Албански: konflikt, zënkë
Употреба: Книжевен збор

испреплетеност повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Состојба на тоа што е испреплетено.

испреплетканост повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Состојба на тоа што е испреплеткано.

плеткање повеќе

мн. плеткања
Вид збор: Именка, среден род
замрсување
Албански: ngatërres

смрсување повеќе

Вид збор: Именка, среден род
(се) смрсува