employer - онтологија

вработувач повеќе

Види и: вработи (св.)
мн. вработувачи
Вид збор: Именка, машки род
Тој што вработува луѓе.
Албански: pundhënës
Употреба: Економија

газда повеќе

мн. газди
Вид збор: Именка, машки род
работодавец
Албански: punëdhënës
Употреба: Економија

работодавач повеќе

Види и: работодавец (м.)
мн. работодавачи
Вид збор: Именка, машки род
работодавец
Албански: punëdhënës
Употреба: Економија

работодавец повеќе

мн. работодавци
Вид збор: Именка, машки род
Човек што наема работна сила.
Албански: punëdhënës
Употреба: Економија

работодател повеќе

Види и: работодавец (м.)
мн. работодатели
Вид збор: Именка, машки род
работодавец
Албански: punëdhënës
Употреба: Економија

службодавец повеќе

мн. службодавци
Вид збор: Именка, машки род
Оној што дава служба.
Албански: punëdhënës
Употреба: Економија