empirical - онтологија

апостериорен повеќе

апостериорниот
Вид збор: Придавка
емпириски, индуктивен

емпириски повеќе

Види и: емпирија (ж.)
емпирискиот
Вид збор: Придавка
Што доаѓа од праксата, од искуството.