embryo - онтологија

ембрион повеќе

мн. ембриони
Вид збор: Именка, машки род
Зачеток на човек или на животно во почетниот стадуим на развитокот.
Албански: embrion
Употреба: Медицина

зародок повеќе

мн. зародоци
Вид збор: Именка, машки род
Најраниот стадиум од развојот на организмот на човекот или на животно.
Албански: embrion
Употреба: Биологија

зачеток повеќе

мн. зачетоци
Вид збор: Именка, машки род
ембрион, фетус
Албански: embrion, fetus
Употреба: Медицина

плод повеќе

мн. плодови
Вид збор: Именка, машки род
Кај човек и животно, обично цицар - зародок, ембрион.
Албански: embrion
Употреба: Медицина