electricity - онтологија

електрика повеќе

(едн.) електриката
Вид збор: Именка, женски род
Електрицитет, електрична струја.
Албански: elektricitet
Употреба: Технологија
Осветлување со електрична енергија преку соодветни апарати.
Албански: elektricitet
Употреба: Технологија

електрицитет повеќе

(едн.) елетрицитетот
Вид збор: Именка, машки род
Една од основните особини на материјата, обусловена од заемното дејство и од движењето на атомските честички, која се манифестира со низа електрични и магнетни појави.
Албански: elektricitet
Употреба: Физика