egotist - онтологија

егоист повеќе

Види и: егоизам (м.)
мн. егоисти
Вид збор: Именка, машки род
саможивник, себичен човек

саможивник повеќе

мн. саможивници
Вид збор: Именка, машки род
Саможивен човек.

самољубец повеќе

мн. самољупци
Вид збор: Именка, машки род
Самољубив човек.

себељубец повеќе

мн. себељупци
Вид збор: Именка, машки род
себељубив човек

себељупка повеќе

Види и: себељубец (м.)
мн. себељупки
Вид збор: Именка, женски род
За жена себељубец.

себичник повеќе

мн. себичници
Вид збор: Именка, машки род
Себичен човек.
Примери:
Голем себичник.

себичница повеќе

Види и: себичник (м.)
мн. себичници
Вид збор: Именка, женски род
За жена себичник.