effective - онтологија

ефектен повеќе

ефектни
Вид збор: Придавка
Што предизвикува внимание, силен, уверлив.

ефективен повеќе

ефективни
Вид збор: Придавка
Што дава ефект, добар резултат.

извршен повеќе

Види и: изврши (св.)
извршни
Вид збор: Придавка
Што ја поминал целата правна процедура, што достасал за извршување.
Употреба: Правда

продорен повеќе

продорниот
Вид збор: Придавка
Што лесно се пробива.