easy - онтологија

колаен повеќе

колајниот
Вид збор: Придавка
Што е лесен, без тешкотии.
Турски: kolay
Употреба: Разговорно

колај повеќе

Вид збор: Придавка
(немен.) Што е лесен, што е без тешкотии.
Турски: kolay
Употреба: Разговорно

левтерен повеќе

левтерни
Вид збор: Придавка
Што е без напор, без напрегање, без сила, лесен, лесничок.
Употреба: Разговорно

лесен повеќе

лесни
Вид збор: Придавка
Што е едноставен, што не е сложен.
Албански: i lehtë

неисилен повеќе

Види и: исили (св.)
неисилени
Вид збор: Придавка
Што не бара напор.

слободен повеќе

слободни
Вид збор: Придавка
Кој се извршува лесно, без тешкотии.
Албански: i lehtë